Het wielercafé

In een setting als die van de avondetappe neemt John van Ierland de renners en het publiek mee naar sappige anekdotes uit het wielrennen die de renners zelf hebben beleefd en zijn gekoppeld aan een bepaald thema dat vooraf wordt besproken. Renners die bij het thema passen worden uitgenodigd deel te nemen in een zaal die geheel wordt volgehangen met wielertuien en koersfietsen. De ambiance is helemaal wielrennen. Uiteraard is er een mogeliojkheid tot vragen stellen en de kennis over d renners te toetsen. Na afloop kan er nog even met de renners gesproken worden in een heuse meet and greet. Tijdens wielerluwe avonden kunt u genieten van een unieke lezing over de wondere wielerwereld. Tientallen originele en ‘one of a kind’ koerstruien zijn de basis voor de belevingsvolle verhalen; successen, nederlagen, achtergronden en verborgen details  

Gastheer:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 55 minuten
20 minuten
n.v.t.
wielerquiz met prijzen
vanaf € 1.180,-

TI-Raleigh theater

In het TI-Raleigh theater komen een lach en een traan heel dicht bij elkaar, zoals dat in de koers ook gaat. Je wint of je verliest - en bij TI-Raleigh was dat toch heel vaak winnen. Zo was Gerrie Knetemann een uitgesproken renner: iedereen hing aan zijn lippen als hij het woord nam. Veel uitspraken van hem zijn we gaan gebruiken; denk aan ‘De dood of de gladiolen’ en ‘Opgebaard over de meet komen, nadat je je het snot voor de ogen hebt gereden’.  In dit theater komen de verhalen van Neerlands beste wielerploeg naar voren. Gecompleteerd met zang, literatuur , poëzie, een interactieve quiz en unieke bewegende beelden en illustraties. Natuurlijk ontbreken de renners uit de roemruchte ploeg niet.  De aankleding bestaat uit tientallen Raleightruien en een viertal Raleigh racefietsen.

Virtueel in het geel

Een theater dat in het teken staat van de grote rondes, waar gestreden wordt om de klassementstrui, voornamelijk geel. Rondes waarin tegen de klok gereden moet worden, op steentjes, in een waaier tegen bergen op en er weer vanaf. Dagen achtereen waardoor de renners samen in hotels overnachten en er sprake is van een teamsport, nog meer dan in de eendagswedstrijden. Daar in de rondes worden helden geboren, maar vallen ze ook van hun sokkel. Over hen gaan we het in het theater hebben. Onvoorstelbare verhalen, beelden, gedichten, stukken tekst en liederen maken ‘Virtueel in het geel’ tot een must have, een onvergetelijke avond vol emotie, spanning en humor. De aankleding bestaat uit voornamelijk gele truien, het is de sfeer die de ronde weergeeft.

De klassiekerkoning

Iedere klassieker heeft zijn eigen verhaal door zijn eigen seizoen, zijn eigen klimaat, zijn eigen landschap, zijn eigen licht, zijn eigen contrasten, zijn eigen ambiance en zijn eigen mythes. Verhalen over renners die door een tomeloze menigte werden opgezweept op een zinderende Muur van Geraardsbergen, op een uitgelaten Tranchee d’Arenberg, op een noodlottig Bois de Wallers, een uitzinnige Cipressa, een versierde Via Roma of op een kolkende Redoute of Muur van Hoei. Deze plaatsen met exceptionele moeilijkheidsgraad creeeren de grootste kampioenen of strekken de naamlozen tot eer. In het theater herbeleef je de lange ontsnappingen, de massasprints, de drama’s en de heldendaden. De klassiekerkoning is een ode aan de epische grootsheid van de renner van klassiekers.

Gastheer:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 60 minuten
20 minuten
4 TI-Raleighrenners
wielerquiz met prijzen
vanaf € 1.485,-

Gastheer:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 60 minuten
20 minuten
4 renners uit de Tour
wielerquiz met prijzen
vanaf € 1.485,-

Gastheer:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:

John van Ierland
twee keer 60 minuten
20 minuten
4 klassieker renners
wielerquiz met prijzen
vanaf € 1.485,-
Terug
café en theater