De trui van de renner, deel 2

Langzaam worden de kleuren van de regenboogtrui afgelopen. Per kleur een deel met truien en verhalen over deze truien door de renners zelf verteld. Opgetekend door John van Ierland en voorzien van foto’s van Henk Theuns. Deel rood, is het tweede deel in de serie van zes. Deze keer weer met 53 Nederlandse (ex)beroepsrenners die hun onbekende verhalen naar buiten brengen. Met als extra ook een specificatie en foto van de fiets waarop ze reden. Wederom wordt heroïsch en anekdotisch de beleving van de renner in zijn trui geschetst. Vergeten verhalen en verrassende uitspraken die borg staan voor nieuwe inzichten in de wielerwereld; een aanvulling op die mooie wielergeschiedenis.

Gino Campionissimo

Kampioen van de eenvoud, winnaar van de Giro en de Tour, speelbal van de fascisten in de Tweede Wereldoorlog. Hij gaat zijn gevoel achterna en biedt hulp aan Joodse onderduikers. Moest na een marteling ook zijn eigen gezin onderbrengen op een onderduikersadres. Stapte uiteindelijk weer op de fiets en won tien jaar na zijn eerste zege weer de Tour de France. Gino Bartali: “Aan Onze Lieve Vrouw heb ik beloofd dat ik alles voor het goede zou doen, omdat ik alles doe in Haar naam. En Zij was zo voorkomend om mij niet slecht te maken.” Een roman gebaseerd op het leven van Gino Bartali, campionissimo in wielrennen en menswaardigheid; een held!

Kees Haast “Vader, ik wor koereur!”

Humor en wielrennen gaan goed samen, dit boek bewijst dat; het meest humorvolle wielerverhaal. De Brabantse boerenzoon Kees Haast wordt tijdens een kerkdienst uitgedaagd om mee te gaan fietsen. Op de reserve fiets van een ander kan hij de gevorderde renners bijhouden. Zijn toekomst staat ineens vast en dat laat hij thuis weten: “Vader, ik wor koereur!”. Maar Kees had geen fiets, om aan geld te komen, mestte hij een varken vet en verkocht het. Hij komt als eerste Nederlander boven op een col in de Tour de France en staat dan zesde in het klassement. Maar dan valt hij… Drama en humor volgen elkaar in rap tempo op, door de manier van vertellen en omschrijven blijft iedereen meer dan geboeid. De tijd van Gimondi, Merckx, Simpson, Motta, Pellenaars en Janssen. Verhalen van staal, wol en puur afzien en dat met een lach en een traan.

De broers Van Katwijk en het dorp Oploo

Een wielerdorp bij uitstek, die zijn er legio, zeker in het Brabantse land waar wielrennen de volkssport is en waar jongens van het platteland, behapt met karakter door de noeste arbeid op het land, boven de collega’s uitgroeiden en het Nederlands wielrennen kleur gaven en geven. Dat er uit één zo’n dorp drie broers komen die alle drie het hebben gehaald tot het profwielrennen is uitermate zelden. In dit boek komen de drie broers Van Katwijk aan het woord, Jan, Piet en Fons en geven zij aan hoe het is op te groeien in het oosten van Brabant, in Oploo, en te komen tot de hogeschool van het Nederlandse wielrennen.  
NUR:
Auteur:
Komt uit:
Formaat:
Pagina’s:
Afwerking:
Omslag:
Prijs:
489
John van Ierland
winter 2016
298 * 210 mm
128
full color
hardcover full color
€ 19,95
NUR:
Auteur:
Komt uit:
Formaat:
Pagina’s:
Afwerking:
Omslag:
Prijs:
336
John van Ierland
winter 2016
230 * 150 mm
400
grijswaarden
full color met flappen
€ 19,95
NUR:
Auteur:
Komt uit:
Formaat:
Pagina’s:
Afwerking:
Omslag:
Prijs:
489
John van Ierland
najaar 2016
210 * 150 mm
264
grijswaarden
full color met flappen
€ 17,50
Impressie van het boek
NUR:
Auteur:
Komt uit:
Formaat:
Pagina’s:
Afwerking:
Omslag:
Prijs:
489
John van Ierland en Henk Baltussen
najaar 2016
210 * 280 mm
320
full color
full color met flappen
€ 19,95
Terug
boeken