De trui van de renner, deel 1 of deel 2

Tijdens wielerluwe avonden kunt u genieten van een unieke lezing over de wondere wielerwereld. Tientallen originele en ‘one of a kind’ koerstruien zijn de basis voor de belevingsvolle verhalen; successen, nederlagen, achtergronden en verborgen details van renners en koersen in deze truien. Met ondersteuning van illustraties en bewegende beelden waant u zich weer in de rijd van die heroïsche wielerverhalen.
Ideaal voor de vereniging, de stichting, de vriendengroep of het bedrijf. Inclusief een wielerquiz en prijzen en complete aankleding van de ruimte met truien en fietsen.  Aanpasbaar aan de streek waar de presentatie wordt gehouden.

Spreker:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 55 minuten
20 minuten
n.v.t.
wielerquiz met prijzen
vanaf € 455,-

De Speer van Rijsbergen

Van een simpele jongeman uit een Brabants dorp tot het grootste wielertalent van Nederland:
“Johan van der Velde heeft het in zich om de Tour te winnen.”
De tandjes van de pignon hapten in de steeds strakker staande ketting van de racefiets en brengen Johan naar vele hoogtepunten, tot er tandjes afbraken en de ketting alle grip miste en afliep… Johan is een voormalig Nederlands beroepsrenner die opzien baarde in de TI-Raleigh ploeg van Peter Post. Vele vermaarde optredens bezorgden hem een amfetamineverslaving en criminele vrienden. John neemt Johan, of zijn verhaal - vol emotie en humor - mee op de fiets langs Johan’s toppen en dalen die hij beide wist te bedwingen.

“Vader, ik wor koereur!”

Humor en wielrennen gaan zeker wel samen, het meest humorvolle wielerverhaal nu ook als presentatie. De Brabantse boerenzoon Kees Haast wordt tijdens een kerkdienst uitgedaagd om mee te gaan fietsen, op een leenfiets kan hij de renners bijhouden, zijn toekomst staat vast en thuis laat hij dat van de een op de andere dag weten: “Vader, ik wor koereur!”. Doch Kees moest eerst een varken vetmesten en verkopen om van dat geld een eigen fiets aan te schaffen. Hij komt als eerste Nederlander boven op een col in de Tour de France staat zesde in het klassement maar valt. Drama en humor gaan heel goed samen bij Kees, door zijn manier van vertellen en omschrijven blijft iedereen geboeid. Verhalen over de tijd van Gimondi, Merckx, Simpson, Motta, Pellenaars en Janssen. Verhalen over staal, wol en puur afzien met een lach en een traan.

Gino Campionissimo

In 1938 won de Italiaan Gino Bartali de Tour de France, de veelbelovende carrière van de wielerkampioen werd een halt toegeroepen door de oorlog. Het geloof overtuigde hem dat hij met zijn status de juiste man was om honderden Joden te redden van vervolging door geheime documenten in zijn fiets te vervoeren. Hij overleefde de angst, de marteling, het verdriet en de oorlog. Hij streed weer voor het failliete Italië en won in 1948 weer de Tour. De grootste comeback in de Tour geschiedenis. Unieke verhalen, illustraties en bewegende beelden van een kampioen der kampioenen, een campionissimo zoals de Italianen dat zo mooi zeggen. Maar bovenal het verhaal van een rechtgeaard mens, een echte held.  Het echte verhaal met toestemming van de familie Bartali.

Spreker:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 55 minuten
20 minuten
Johan van der Velde
wielerquiz met prijzen
vanaf € 805,-

Spreker:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 55 minuten
20 minuten
Kees Haast
wielerquiz met prijzen
vanaf € 555,-

Spreker:
Lengte:
Pauze:
Gast(en):
Extra:
Prijs:John van Ierland
twee keer 55 minuten
20 minuten
n.v.t.
wielerquiz met prijzen
vanaf € 455,-
Terug
presentatie

impressie van presentatie