John van Ierland

WOORDMAGIE

De Speer van Rijsbergen

het is wat het is

Een roman gebaseerd op het roerige wielerleven van Johan van der Velde, in het genre ‘faction’: een mengvorm tussen fictie en non-fictie. Uniek in de wielersport. De roman maakt de lezer op een unieke manier deelgenoot van het professionele wielrennen van weleer door een groot wielertalent te volgen dat na een gedegen aanloop met gemak roemruchte cols bedwingt. Daarna begint hij net zo makkelijk aan de afdaling. De renner gaat als een speer - maar mist een bocht. Hij raakt van de weg af, ontspoort en stort in de diepte, een afgrond in de vorm van vier betonnen muren die de zelfkant van de maatschappij symboliseren.

Enkel een klein raampje geeft licht in de sombere kamer en in het verwoeste leven. Dat beetje licht zorgt weer voor hoop, kracht en wederopstanding.

 

De lezer verliest zich in de hoofdpersoon en beleeft zo het wielrennen en wordt daarbij stevig geraakt door de ups en downs die het leven voor hem in petto heeft. De Speer van Rijsbergen kruipt onder de huid.

 

ISBN:

NUR:

Auteur:

Release:

Vorm:

Druk:

Formaat:

Pagina's:

Binnenwerk:

Omslag:

Prijs:

Verzendkosten:

Voorraad:

978-90-816676-8-5

336

John van Ierland

26 november 2015

Roman

2e druk

230*150 mm

320

Grijswaarden

full-color met flappen

€ 19,95

€ 0,- (in Nederland) € 3,80 naar België

ja

Van Johan's bekende strijd tegen en op de Gavia in de Ronde van Italië is een mooie video gepresenteerd tijdens de boekpresentatie, met ondersteunende muziek van Guus Meeuwis.

Copyright Woordmagie 2018