John van Ierland

 &

WOORDMAGIE   BEELDMAGIE

John als verteller

John van Ierland heeft heel wat lezingen gegeven, vertellingen gedaan en gepresenteerd,

als een volleerd motivator neemt hij het publiek mee naar de plaatsen waarover de onderwerpen gaan.

U staat als het ware langs de kant van het parcours, zit op de tribune of maakt deel uit van het verhaal.

 

Steeds opnieuw helemaal voorbereiden, tot in de puntjes, de kleinste details. Dat, alleen dát, zorgt ervoor dat John er helemaal klaar voor is en met een gerust en goed gevoel de vertelling kan starten. Net als de renner aan de vooravond van zijn grote wedstrijd, focust hij zich op de koers en een goede finish en dat lukt alleen als hij er helemaal klaar voor is.

Zijn kleding legt hij over de stoel, dát gaat hij morgen aantrekken, de rest zit in de sporttas. Zijn fiets staat te glimmen als nooit tevoren, de benodigde supplementen die van energie kunnen voorzien, al is het maar een placebogevoel, zijn met zorg samengesteld.

Hij is er klaar voor en heeft zijn gps zo goed als niet meer nodig, de hele tocht is op zijn netvlies gebrand en zit in zijn speciale wielerkamer binnen de hersenpan opgeslagen. De renner straalt als een voortsnellende zon en laat zo zijn spaken blinken.

 

Hij is er klaar voor, de handen omklemmen de grepen op de gebogen bocht die hij stuur noemt. De benen trillen en staan gespannen, snel gaan ze over in een ronde trappende beweging die de wielen doet draaien en een stil zoevend geluid teweeg brengen. Het is het geluid van de renner op een volbloed raspaard van kabels, carbon, rubber, kunststof en aluminium. In het midden van het geheel zijn de twee bidons zo geplaatst dat ze samen een hart vormen. Het is het hart van de racefiets, voor een paar honderd kilometers zijn vriend en vijand.

 

Bent u ook klaar voor belevingsvolle verhalen?

 

John van Ierland op zijn troon tijdens de presentatie van het boek 'Kasseien'

Wielerlezing - presentatie

 

Tijdens wielerluwe avonden kunt u genieten van een unieke lezing over de wondere wielerwereld. Tientallen originele en ‘one of a kind’ koerstruien zijn de basis voor de belevingsvolle verhalen; successen, nederlagen, achtergronden en verborgen details van renners en koersen in deze truien. Met ondersteuning van illustraties en bewegende beelden waant u zich weer in de tijd van die heroïsche wielerverhalen.

Ideaal voor de vereniging, de stichting, de vriendengroep of het bedrijf. Inclusief een wielerquiz, een challenge en prijzen. Met de mogelijkheid tot de complete aankleding van de ruimte met truien en fietsen en het plaatsen van de originele TI-Raleigh ploegleiderswagen van Peter Post. Het geheel wordt aangepast aan de streek waar de presentatie wordt gehouden.

 

de volgende thema's zijn voorhanden:

• Het verhaal van de renner (algemeen)

• de Rondes

• de Klassiekers (met het wereldkampioenschap)

• TI-Raleigh

 

John van Ierland voor de Mars-Flandria ploegleiderswagen in het theater tijdens de presentatie van het boek 'Kasseien' in theater De Maagd

Spreker:

Lengte:

Gast(en):

Inbegrepen:

Extra 1:

Prijs:

Nodig:

Verdere info:

John van Ierland

twee keer 55 minuten en 20 minuten pauze

naar keuze

wielerquiz met prijzen

TI-Raleigh wagen van Peter Post

vanaf € 500,-

beamer, projectiescherm, microfoon

bestellen & informatie pagina

Noorderkerk in de Amsterdamse wijk De Jordaan tijdens het theater 'Kasseien'

Lezing Kasseien

 

De nieuwe roman van John van Ierland, spanning, liefde, sport en drama speelt zich voornamelijk af in de Jordaan van de jaren zestig en zeventig. De lezing gebaseerd op de roman geeft een spannende kijk in het verhaal en geeft mooie inzichten in met name Amsterdam van een halve eeuw geleden. Het is het drama van drie jongens die een haast onmogelijk strijd leveren tegen de armoede, al snel zijn ze blind voor de toelaatbare grens. Het is de  Jordaan met haar volksmuziek, verdriet en liefde in al haar facetten.

 

Met zang van Bianca van den Belt en veel bewegende beelden, illustraties, muziek en andere impressies en een pakkende moraal in het kader van elkaar nog een kans geven en teamwork is de lezing een aangrijpend geheel.

Spreker:

Lengte:

Gast(en):

Inbegrepen:

Prijs:

Nodig:

Verdere info:

John van Ierland en Bianca van den Belt

twee keer 55 minuten met 20 minuten pauze

nvt

Jordaanquiz met prijzen, aankleding met attributen uit de roman

vanaf € 500,-

beamer, projectiescherm, microfoon

bestellen & informatie pagina

Copyright Woordmagie 2020